R. Pouillon

Po více než jedno století rodina Pouillonů pěstovala a prodávala hrozny výrobcům šampaňského. Byl to Roger Pouillon, dědeček současného vinaře, Fabrice Pouillona, který začal v roce 1947 vyrábět svá vlastní vína.

Mladý Fabrice se přidal ke svému otci Jamesovi v roce 1998, po studiích oenologie.

Produkty 42
1 390 Kč
Skladem (5 ks)

65% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 20% Meunier, 50% finální...

304
Produkty 43
1 990 Kč
Skladem (5 ks)

100% Chardonnay z přibližně půlhektarové vinice „Les...

307
Produkty 44
1 990 Kč
Skladem (5 ks)

100% Pinot Noir pouze z Mareuil-sur-Aÿ, finální kompozice...

301
Produkty 48
2 290 Kč
Skladem (5 ks)

50% Chardonnay a 50% Pinot Noir, vždy z totožných vinic v...

292
Produkty 47
2 590 Kč
Skladem (5 ks)

100% Meunier z maličké 0,20ha vinice „Dessoles le Bois...

286
Produkty 46
3 290 Kč
Skladem (5 ks)

Směs 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir ze sklizně jediného...

289
Produkty 45
3 290 Kč
Skladem (5 ks)

100% Chardonnay a sklizeň jediného ročníku a také jediné,...

298
Produkty 4
3 330 Kč
Skladem (5 ks)

65% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 20% Meunier, 50% aktuální...

316
Produkty 43
4 390 Kč
Skladem (5 ks)

100% Chardonnay z přibližně půlhektarové vinice „Les...

313
Produkty 6
4 390 Kč
Skladem (5 ks)

100% Pinot Noir pouze z Mareuil-sur-Aÿ, 80% finálního...

310
Produkty 49 1
4 590 Kč
Skladem (5 ks)

100% Pinot Noir, jediný ročník a jediná, unikátní vinice...

295
11 položek celkem

Vždy ho zajímal život na vinici, půda a zdraví révy, proto v roce 2003 začíná své vinice obhospodařovat organicky. Je přesvědčený, že velká, žívá vína se rodí pouze z hroznů zdravých vinic plných života. Dnes Fabrice obdělává 7 ha vinic, všechny v organickém režimu, s využitím biodynamických preparátů. Převážná část vinic se nachází přímo v Mareuil-sur-Aÿ, dále pak v Aÿ, Mutigny, Tauxieres a Epernay, malá část i ve Festigny ve Vallée de la Marne. 

Hrozny lisuje stále na starém, tradičním, dřevěném Coquard lisu, primární fermentace a zrání vín probíhá primárně v dubových sudech různých velikostí, malá část kvasí a zraje ve smaltovaných tancích. Lahvují se perfektně vyzrálá vína, často i více než 18 měsíců zrajících v sudech. Zajímavostí je i start sekundární fermentace. Na místo klasické “tirage” Fabrice totiž používá čerstvý mošt z vlastních vinic, který obsahuje divoké kvasinky, jenž druhotnou fermentaci a tím i zrod bublinek v láhvi s vínem způsobí. Zhruba takto nějak se mohla v podtatě připravovat šampaňská vína před 250 lety.

Fabricova vína jsou plná, opulentní, šťavnatá, velmi minerální, připravovaná v lehce oxidativním stylu a naprosto přirozená! Poptávka po nich je enormní a bohužel množství, které máme každoročně alokačně přidělené bohužel nestačí. 

Delivery guarantee
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Over 3000 distribution points
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Second day delivery
Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo